به گزارش پایگاه اطلاع رسانى دولت، با ابلاغ رئیس جمهور و بر اساس قانون مصوب مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام ، 18شوراى عالی با حفظ اختیارات و وظایف و اعضاء آنها کما فی السابق براساس قوانین ذی ربط قبلی تشکیل و اداره میشوند.
بر اساس این قانون، شوراهای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، فضائی، فناوری اطلاعات، انرژی اتمی، انرژی، اشتغال، توسعه صادرات غیر نفتی، رفاه و تامین اجتماعی، بیمه، آب، میراث فرهنگی و گردشگری، استاندارد، حفاظت محیط زیست، انفورماتیک و شورای اقتصاد، شورای پول و اعتبار و هیأت امناء حساب ذخیره ارزی، براساس قوانین قبلی تشکیل و اداره میشوند.
همچنین بر اساس تبصرهای که مجمع تشخیص مصلحت نظام به طرح مصوب مجلس هفتم افزوده است، دولت میتواند پیشنهادهای لازم برای بازنگری در وضعیت شوراها از حیث اصلاح وظایف، اختیارات و تعداد اعضا و حذف یا ادغام آنها در یکدیگر را برای افزایش کارایی و تشکیل مستمر آنها برای تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.
گفتنی است شورای عالی اداری سال گذشته بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه کشور و با هدف ادغام مدیریتهای موازی، کوچکسازی، روانسازی، سرعت و دقت، کارآمدی، پرهیز از تصمیمات پراکنده و متنوع، بهرهگیری بهتر و مطلوب از فکر و اندیشه نخبگان و ارتقای سطح کیفی تصمیمات، 28شورای عالی سیاستگزاری و تصمیم گیری را منحل و وظایف و اختیارات قانونی آنها را به کمیسیونهای تخصصی هیئت دولت تفویض کرد.
با این وجود مجلس هفتم علیرغم استدلالهای کارشناسی و قانونی دولت و در واکنش به مصوبه شورای عالی اداری با ارائه طرح دوفوریتی تعیین وضعیت، ادغام و اصلاح شوراهای عالی، خواستار لغو تصمیم دولت شد که پس از مخالفت شورای نگهبان و اصرار مجلس،در تاریخ 20 فروردین 87 این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد که این مجمع در جلسه 6 مهر خود حکم به احیای مجدد 18شورای عالی داد.